Қазақша тағамдар дайындау рецептері суретімен

Салат дайындау суретімен, салат түрлерінің жасалу жолдары, жаңа жылдық торттар мен салаттар бәрі-бәрі сіздің көңіліңізден шығады деген сенімдеміз.

Біздің сайтта ұлттық тағамдар және басқа да елдердің қазақша ас мәзірі суретімен , орыс халқының ас мәзірі , қытай асханасы және де басқа халықтардың ас мәзірлері ұсынылған.

Сіздердің көңілдеріңізден шығады деген үміттеміз. Біздің сайтпен ас даярлап пікірлеріңізбен бөлісе отырыңыздар.

oramzapirak_salati_small

Орамжапырақ салаты

5 Қыркүйек 2013

Құрамы:

  • Орамжапырақ – 3 кг
  • Морков – 5 дана
  • Болгарский – 5 дана
  • Пияз – 1 дана
  • Сарымсақ – 1 дана
  • Маринадқа керегі:

    • Тұз – 100 г
    • Зәйтүн майы – 200 мл
    • Сірке суы – 150 мл
    • Су – 1 литр

    Салаттың дайындалуы:
    Орамжапырақты ұсақтап тураймыз. Сәбізді үкіштен өткіземіз. Болгарскиді ұзыншалап тураймыз. Пиязды дөңгелектеп, ал сарымсақты майдалап тураймыз. Барлық қоспаларды шыны ыдысқа үсті үстіне салып, маринадты дайындап аламыз.
    Маринад- ыстық суға тұз бен қантты салып ерітіп аламыз. Май сірке суы және бұрыш қосып салаттың үстіне құямыз. Бір күн қойып қоямыз салқын жерге.

    Кілтсөздері:,


Рейтинг@Mail.ru