Қазақша тағамдар дайындау рецептері суретімен

Салат дайындау суретімен, салат түрлерінің жасалу жолдары, жаңа жылдық торттар мен салаттар бәрі-бәрі сіздің көңіліңізден шығады деген сенімдеміз.

Біздің сайтта ұлттық тағамдар және басқа да елдердің қазақша ас мәзірі суретімен , орыс халқының ас мәзірі , қытай асханасы және де басқа халықтардың ас мәзірлері ұсынылған.

Сіздердің көңілдеріңізден шығады деген үміттеміз. Біздің сайтпен ас даярлап пікірлеріңізбен бөлісе отырыңыздар.

pahlava

Пахлава

5 Сәуір 2014

Бізге керегі:

  • Ұн – 500г
  • Ашытқы – 1/2шәй қасық
  • Жұмыртқа – 1дана
  • Сүт – 1ас қасық
  • Тұз – 0,5 шәй қасық
  • Жаңғақ – 300г
  • Қант – 200г
  • Май – 100г
  • Бал – 1ас қасық

Дайындалуы:
Ұн , ашытқы, сүт, жұмыртқа және тұз барлығын қосып, жақсылап қамыр илейміз. Қамырымызды 4 бөлікке бөлеміз.
Әр қамырымызды жұқалатып жаямыз да бетіне сары май жағамыз. Қамырымызды ораймыз да доңгелектеп тоңазтқышқа 3 сағатқа салып қоямыз.
Ішіндегі салмасына керекті жаңғағымызды блендрге салып майдалап аламыз.
Енді дайын қамырларымызды жаямыз. Пісіруге арналған ыдысымызды алып қамырымызды саламыз да бетіне майдаланған жаңғақтан саламыз. Дәл осылай қалған қамырымызды жайып жаңғақ салып , үшбұрыштап кесіп әр бөлікктің үстіне жаңғақ қойып пешке салып пісіруге саламыз15 минуттан соң пешті ашып пахлаваның бетіне ерітілген сары майдан құйып, қайта салып пісіреміз.
Балға аз мөлшерде су құйып, баяу отта қайнатып дайын пахлава бетіне құямыз да сіңгенше сәл уақытқа қойып қоямыз. Астарыңыз дәмді болсын!

Кілтсөздері:, ,


Рейтинг@Mail.ru