Қазақша тағамдар дайындау рецептері суретімен

Салат дайындау суретімен, салат түрлерінің жасалу жолдары, жаңа жылдық торттар мен салаттар бәрі-бәрі сіздің көңіліңізден шығады деген сенімдеміз.

Біздің сайтта ұлттық тағамдар және басқа да елдердің қазақша ас мәзірі суретімен , орыс халқының ас мәзірі , қытай асханасы және де басқа халықтардың ас мәзірлері ұсынылған.

Сіздердің көңілдеріңізден шығады деген үміттеміз. Біздің сайтпен ас даярлап пікірлеріңізбен бөлісе отырыңыздар.

tandir_samsa

Тандыр самса

27 Наурыз 2014

Самса құрамы:

  • Ұн – 3 стакан
  • Су – 1 стакан
  • Тұз – 1 шәй қасық
  • Ішіндегі салмасына керегі:
  • Фарш – 300гр
  • Қой майы – 200гр
  • Пияз – 4 дана
  • Қара бұрыш – 0,5 шәй қасық

Самса жасау жолы:
Су,тұз, ұн қосып жақсылап қамыр илейміз. Содан қамырымызды жайып арасына май жағамыз да қамырды ораймыз да біраз уақытқа қойып қойыңыз.
Салмасын дайындап аламыз. Фарш пен майды аралстырып, пиязымызды майдалап турап фаршқа салып тұз бен бұрыш қосып жақсылап араластырамыз.
Енді қамырымызды бөліктерге бөліп, жайып ішіне салмасын салып, дөңгелектеп немесе бұрыштап түйеміз ол өз қалауыңызда. Түйіп болған соң тандырға ол болмаса пешке салып пісіреміз. Самсамыз дайын . Ас дәмді болсын!

Кілтсөздері:, ,


Рейтинг@Mail.ru