Қазақша тағамдар дайындау рецептері суретімен

Салат дайындау суретімен, салат түрлерінің жасалу жолдары, жаңа жылдық торттар мен салаттар бәрі-бәрі сіздің көңіліңізден шығады деген сенімдеміз.

Біздің сайтта ұлттық тағамдар және басқа да елдердің қазақша ас мәзірі суретімен , орыс халқының ас мәзірі , қытай асханасы және де басқа халықтардың ас мәзірлері ұсынылған.

Сіздердің көңілдеріңізден шығады деген үміттеміз. Біздің сайтпен ас даярлап пікірлеріңізбен бөлісе отырыңыздар.

askabak_koslgan_manti

Асқабақ қосылған манты

18 Қаңтар 2014

Бізге керегі:

  • Ет — 300 қой еті
  • Пияз — 5дана
  • Асқабақ — 500 гр
  • Тұз бен бұрыш дәміне қарай

Қамырына:

  • Жұмыртқа — 2 дана
  • Ұн — 2 стақан
  • Салқын су — 1 стақан

Дайындалу әдісі:
Етті майдалап тураймыз. Пияз, асқабақты да майдалап турап, етті қосып тұз бен бұрыш салып жақсылап араластырамыз. Енді қамырын дайындап аламыз. Шұңқырлау ыдысқа жұмыртқаны салып су құйып араластырамыз. Енді тұз ұн салып, жақсылап қамырымзды илейміз де жарты сағатқа бетін жауып қоямыз. Жарты сағаттан соң қамырымызды жайып, тортбұрыштап кесеміз де ішіне салмасын салып, мантымызды бүгеміз. Енді манты пісіретін кастрюльдің әр қалпына май жағып, түйілген мантыларды саламыз.
Манты пісіретін кастрюльге су құйып, үстіне қалыптарын қойып, отымызды орташа қылып 40 минут пісіреміз.
Тұздығын өз қалауыңызша дайындауыңызға да болады. Мантымыз піскен соң тұздықты құйып, аскөк сеуіп дастарханға қоямыз.

Кілтсөздері:,


Рейтинг@Mail.ru